Jamil’s Home

Om het jaar ondersteunt Stichting Vliegwiel een internationaal project, geïnitieerd en uitgevoerd door de Rotaryclub Achterhoek-Oost. Veelal vindt hiervoor een fondsenwerving plaats door de leden van de Rotaryclub.

In het Rotary-jaar 2018-2019 is dit Jamil’s Home.

Jamil’s Home is een project ter versterking en verbetering van de kansen voor de jongeren die verblijven in het tehuis Dongri in de miljoenenstad Mumbai te India.

Jamil Meusen, inmiddels woonachtig in Nederland en als commissaris werkzaam voor de Nationale Politie, werd zelf naar Dongri gebracht toen hij vier jaar oud was. Hij was in de miljoenenstad verdwaald en de politie had in die tijd weinig andere keus dan hem daar veilig maar eigenlijk ook kansloos op te bergen. Jamil had het geluk dat een Belgische Pater hem en een aantal andere uit deze ‘jeugdgevangenis’ haalde zodat hij later geadopteerd kon worden door een Nederlands echtpaar.

Nu, ruim veertig jaar later, wil Jamil samen met Nederlandse vrienden en bekenden er voor zorgen dat de kinderen, die ook nu nog dagelijks daar worden binnen gebracht, een beter bestaan krijgen; in de basale voorzieningen maar ook qua scholing wil Jamil’s Home deze jongeren kansen bieden.