Rotaryclubs uit de regio zetten zich in voor Oekraïne.

Drie samenwerkende Rotaryclubs uit deze regio, te weten Rotaryclub Winterswijk, Rotaryclub Aalen Wish en Rotaryclub Achterhoek Oost hebben gevraagd naar de wensen die er zijn vanuit de gemeenten om hen te ondersteunen met de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Één van de wensen van de gemeente Oost Gelre was of wij vervoer zouden kunnen regelen voor het verplaatsen van deze mensen naar de ‘vaste’ verblijfplaats in Groenlo. Donderdag 12 mei heeft busmaatschappij LTB Bus uit Bocholt het vervoer gesponsord om de vluchtelingen uit Oekraïne van Marveld Recreatie uit Groenlo te vervoeren naar De Rank in dezelfde plaats.

Binnenkort wordt de tweede vraag vervult wanneer de Rotaryclubs 32 fietsen gaan afleveren op De Rank in Groenlo. Tot die tijd mogen de nieuwe bewoners nog gebruik maken van de fietsen die Marveld Recreatie beschikbaar heeft gesteld.