Succesvol zomerprogramma 2022

Traditiegetrouw zijn er in de zomertijd geen reguliere bijeenkomsten van de Rotary Oost Achterhoek maar is er een alternatief zomerprogramma voor de thuisblijvers en diegene die (alweer) van vakantie zijn teruggekomen, of het nog tegoed hebben. In de warme zomer van 2022 heeft Rotary Oost Achterhoek afgetrapt met een rondvaart over de Groenlose grachten, naar wens zelf voortbewegend in een kajak, of samen met andere Rotarians in een fluisterboot. Na afloop werd een bezoek gebracht aan de Brouwersnös brouwerij waar het gehele proces van het lokale bierbrouwen, op de ‘heilige gronden’ van waar ooit de Grolsche bierbrouwerij heeft gestaan, werd toegelicht. 

Frank vindt het geweldig in de kano op de Grolse Gracht!
Niet alleen werd er gekanood je kon ook met meerderen in een ‘fluisterboot’
Daar gaan de dames Marielle en Desiree
De beste stuurlui zitten voorin zo te zien …

Een week later werd Theater Astoria in Winterswijk bezocht. De Eigenaar vertelde over het prille begin van het theater, de roerige jaren in en na de oorlog, tot aan de overname en de renovatie door de jaren heen. Vandaag de dag is Theater Astoria een waar lust voor het oog, en het oor, want de verhalen van Eddie en Marianne over hun levenswerk, Astoria terugbrengen in de oorspronkelijke Art Deco staat, zijn machtig mooi! Mocht er een keer tijd zijn om hier heen te gaan, een aanrader!

Een indrukwekkend theater Astoria in Winterswijk
Ans en Carolien genieten met volle teugen op hun VIP plek.
Een bijzonder theater in Winterswijk wat lang niet iedereen weet.

De week erop bezochten wij het vernieuwde open lucht museum van Erve Kots in Lievelde. Met een audiotour aan het oor liepen wij door de buitenlucht langs alle woningen, stallen, opslagplaatsen en andere interessante plekken die dit museum herbergt en luisterde wij, naar wens, naar uitleg in het Achterhoeks dialect over het wel en wee van deze mooie regio door de eeuwen heen. Zeer zeker een bezoek waard!

Het Achterhoek Openluchtmuseum (‘Erve Kots’) met een nieuw elan en uitstraling

Om de sportieve mens niet te vergeten zijn wij de maandagavond erna gaan golfen bij Marveld recreatie in Groenlo en hebben daar een ronde Pitch & Put gelopen, gevold door een barbecue verzorgd door het team van Marveld. 

uiterste concentratie bij Wouter voor de ‘birdie’
Eervolle prijzen voor de terechte winnaars: Henk, Ronald en Nasim
Nasim (l), Ronald (m) en Henk (r) wat een ‘fellowship’

De traditionele fietstocht door de omgeving vond deze keer plaats in Groenlo en Meddo. Bij de start, bij het eindpunt en op de pleisterplaats onderweg werden wij verrast met diverse gerechten (voor-, hoofd- en nagerechten) en de benodigde vloeibare versnaperingen. Het was nog lang gezellig onrustig in G roenlo.Kort en goed, Rotary Oost Achterhoek is de zomer van 2022 goed doorgekomen! Onze vriendschap onderling, de banden tussen de clubleden en hun aanhang (altijd welkom bij speciale evenementen), zijn ondanks het warme zomerweer verfrist en vanaf eind augustus is de club weer begonnen met reguliere bijeenkomsten elke 2emaandagavond van de maand.