ROA levert aan de kledingbank

Woensdag 7 december hebben Ans Post en René Rootinck namens Rotary Club Achterhoek Oost bij de kledingbank te Winterswijk een heel aantal dozen afgeleverd, maar daarin meisjesondergoed, boxershorts, sokken, kniekousen, mutsen en handschoenen. 

De kledingbank Winterswijk is een stichting die kleding, schoenen en andere textielwaren verstrekt aan inwoners van Winterswijk en omgeving. Mensen die niet over voldoende financiële middelen beschikken om zelf kleding en schonen te kopen, kunnen terecht bij de Kledingbank met een verwijsformulier van een zogenaamde “doorverwijzer”, zoals de Voedselbank, een kerkgenootschap of een andere hulpverlenende instantie. Mensen die (her)bruikbare kleding hebben, kunnen dit brengen bij de Kledingbank. Waar daarna ast behoefte en veel vraag naar is, is vooral ondergoed en sokken. Dat moeten nieuw zijn en niet gebruikt zijn. De Kledingbank had zich gewend tot de Rotary met het verzoek of de Rotary daarin iets kon betekenen.  In overleg met René Rootinck van De Tuunte is vervolgens ondergoed aangekocht door de Rotary, welke op 7 december is overhandigd aan de Kledingbank. Els Lieverdink was namens de Kledingbank aanwezig om alle dozen in ontvangst te nemen. Ook de mutsen en handschoenen komen goed van pas, nu de temperaturen dalen.
Volgens Els een supermooie actie, waar ze de Rotary voor heeft bedankt. 

De Rotary staat open voor dit soort acties en helpt graag waar het kan.