RAO op bezoek bij kledingbank

De Rotary Achterhoek Oost heeft steevast oog voor mooie lokale projecten in de regio. Wij hebben vanuit dien verstande een donatie gegeven aan de Kledingbank (www.kledingbankwinterswijk.nl). Recent hebben wij  een bezoek gebracht aan hun locatie in Winterswijk. Els Lieverdink en Chamila Leissner gaven ons een bezielende presentatie waarbij hun passie voor de Kledingbank duidelijk voelbaar was. De Kledingbank verzorgt een gebied van Haaksbergen tot Doetinchem en verzamelt goede en schone herbruikbare kleding, schoenen en textielwaren. Gezinnen zijn twee keer per jaar in staat om op afspraak kleding te komen passen. De Kledingbank geeft de mensen hiervoor ruim de tijd en de winkel wordt, desgevraagd, zelfs enkel en alleen voor een gezin per keer opengesteld. Mensen kunnen derhalve in alle rust en met waarborg van privacy de benodigdheden uitzoeken.
De kleding komt vanuit zowel bedrijven als particulieren. Mocht u als particulier de behoefte voelen om kleding te doneren; er is aan de buitenkant van het pand een mogelijkheid om zakken/tassen met kleding aan te bieden.
De bezoekers van de Kledingbank komen op basis van een verplichte doorverwijzing van huisartsen, scholen, kerkgenootschap of een andere hulpverlenende instantie bij de bank terecht. Het betreft dus nadrukkelijk geen doorverwijzing van de gemeente met bijbehorende inkomenstoets.
De Rotary Achterhoek Oost is zeer onder de indruk geraakt van dit prachtige initiatief en wenst alle vrijwilligers heel veel succes met het goede werk!